125 godina tradicije

Dabur international
P:
O:
Jesu li svi Dabur proizvodi rađeni od prirodnih sastojaka?
Dabur proizvodi se zasnivaju na Ayurvedi. Za naše proizvode koristimo prirodne sastojke uključujući minerale i ekstrakte biljaka i trava. Dabur nastoji zaštititi svoje proizvode od štetnog utjecaja kemikalija koji mogu uzrokovati trajna zdravstvena oštećenja.
P:
O:
Što je Ayurveda?
Ayurveda je način iscjeljivanja tijela nastao u Indiji prije nekoliko tisuća godina. Neki znalci ga smatraju najstarijim načinom liječenja koji pristupa svakom pojedincu individualno i na temelju njegove tjelesne konstitucije pripisuje lijek. Dabur je istražio spise o ayurvedi u svojoj potrazi za prirodnim lijekovima. Znanstvena istraživanja i provjere u Dabur istraživačkoj zakladi dovela su do njezine ponovne primjene u svakodnevnom život.
Za više informacija o ayurvedi molimo kliknite ovdje.
P:
O:
Koliko često je potrebno nanositi ulje na kosu?
Ulje za kosu je potrebno nanositi bar dvaput tjedno. Najbolje je nanijeti ga i ostaviti tijekom noći prije ispiranja s dobrim šamponom. Ulje hrani vašu kosu, štiti je od svakodnevnih utjecaja a masaža stimulira bolju cirkulaciju tjemena i potiče rast kose.
P:
O:
Na koji je način ispravno nanositi ulje na kosu?
Nanijeti ulje i nježno masirati tjeme. Za najbolje rezultate, ostaviti da ulje djeluje tijekom noći i isprati iduće jutro. Također, možete kosu omotati toplim ručnikom i držati pola sata za zdravu i sjajnu kosu.
P:
O:
Postoji li kakav Dabur proizvod za sprječavanje opadanja kose?
Dabur ulja za kosu sadrže prirodne trave i sastojke koji pomažu održavanju zdravlja vaše kose i tjemena. Redovnom primjenom ulja koje hrani i stimulira rast kose također se smanjuje gubitak kose.
P:
 
O:
Moja kose uvijek izgleda masna iako je redovito perem. Što trebam učiniti?.
Korištenje jakih šampona remeti se pH ravnoteža kose i vlasišta i oštećuje kosu. Kosu perite redovito s blagim šamponima koji sadrže prirodne sastojke kao badem, maslinu i kanu.
P:
 
O:
Imam problematičnu kožu koja me svrbi i stvara se osip. Što trebam učiniti?
Jake kemikalije mogu pogoršati probleme s kožom. Najbolje je koristiti blage sapune za čišćenje kože. Indijanska čudotvorna biljka Neem ima prirodna antibakterijska svojstva i poznata je kao izrazito blagotvorna za problematičnu kožu.
P:
O:
Moja koža je jako suha. Što trebam učiniti?
Hidratizirajuća i omekšavajuća svojstva Aloe vere prirodno smanjuju suhoću kože. Također, nastojte piti što više vode.
P:
O:
Kako mogu spriječiti da moje dijete dobiva karijes?
Karijes uzrokuju bakterije koje luče kiselinu. Pobrinite se da vaše dijete redovito provodi higijenu usne šupljine četkanjem zubi dvaput dnevno. Neem je poznat po sprječavanju razmnožavanja bakterija koje izazivaju propadanje i karijes. Ako vaše dijete ima zubobolju, možete primijeniti klinčić koji je jako učinkovit kod topikalne primjene za otklanjanje boli.
P:
O:
Često mi krvare desni. Što trebam učiniti?
Krvarenje desni obično nastaje kao posljedica blažeg oboljenja desni. Drugi znakovi upozorenja uključuju meke desni, crvenilo ili otekline. Posavjetujte se s zubarom u vezi tretmana. Indijski bosiljak (tulsi) ima široku primjenu u ayurvedi u liječenju osjetljivih zubi i desni.
P:
O:
Moje dijete često pobolijeva. Što mogu učiniti da mu poboljšam imunitet?
Za običnu prehladu ne postoji neki lijek ili prevencija. Drveni recept Chyawanprash se koristi u Indiji tisućama godina u svrhu poboljšanja prirodne zaštite organizma protiv uobičajenih bolesti.
P:
O:
Koji su glavni sastojci Chyawanprasha i na koji način pomaže mom organizmu?
Chyawanprash je kombinacija od preko 40 biljaka i začina pomiješanih s pulpom amle (Indijskog ogrozda). U ayurvedi, Chyawanprash se smatra rasayanom (sredstvom za obnavljanje organizma) koji ima antioksidativna i imunostimulativna svojstva koja jačaju imunitet, sprječavaju starenje stanica tijela i jačaju otpornost prema bolesti.
P:
 
O:
Često imam slabu probavu i konstipaciju. Ne želim koristiti lijekove, postoji li prirodno rješenje?
Dabur Hajmola sadrži blagi prirodni digestiv koji pospješuje probavu. Ukusan je i dovoljno blag pa se može koristiti više puta dnevno. Možete koristiti i Isabgol za povećanje dijetalnih vlakana u prehrani i sprječavanje konstipacije.
P:
 
O:
Proizvodi li Dabur neke dodatke prehrani koji bi mi mogli pomoći u slučaju zdravstvenih ili drugih poteškoća kao što su visoki krvni tlak ili stres?
Da, naša ponuda Nature4U proizvoda pomaže kod svakodnevnih poteškoća i nekih zdravstvenih stanja. >
Uvjeti korištenja – Iako su Dabur proizvodi pomogli mnogim korisnicima, uvijek se morate savjetovati s vašim liječnikom opće prakse ili zdravstvenim stručnjakom prilikom korištenja više proizvoda istovremeno, prema receptu ili kao dodatak prehrani. Dodaci prehrani mogu biti blagotvorni za trudnice i starije osobe ali prije toga savjetujemo da se pažljivo posavjetujete s vašim liječnikom opće prakse radi dodatne sigurnosti. Zdravstveni savjeti i mišljenje na ovoj web stranici nisu namijenjeni nit bi se trebali smatrati zamjenom za medicinsko mišljenje vašeg liječnika ili zdravstvenog stručnjaka.